Ritkák manapság az olyan kézzel-rajzolt és hagyományos point-and-clickek mint amilyennek a Chronique des Silencieux tűnik, ezért nagy öröm, hogy több évnyi munka után végre révbe érnek vele a francia fejlesztők.

A 2018-ban két testvér, Florent és Tom által alapított Pierre Feuille Studiónak a Chronique des Silencieux lesz az első alkotása, amelyen igazából már megalapításuk előttől dolgoznak.

A játék az 1970-es évek Dél-Franciaországában játszódik, és egy újonc magánnyomozót, Eugène-t irányítunk benne, akinek az a feladata, hogy egy makacs öregember, Victor Dousvalon titkait kutassa fel. Ez az idős történelemprofesszor arról híres, hogy múltbeli életét mindenki előtt, beleértve saját lányát, Catherine-t is, eltitkolja. Egy látszólag ártalmatlan baleset azonban arra készteti, hogy megbízza a detektívet azzal, hogy segítse Catherine-nek visszanyomozni élete lépéseit. Nyomozása közben ki kell kérdeznie a tanúkat, lelepleznie a hazugságaikat, rájönnie a miértekre, és végül szembeszállnia a múltjuk elől menekülőkkel.

A most megjelent demó a játék nyitányát mutatja be, amelyben Eugène-t fejjel előre belevetik a mély vízbe, illetve a furcsa ügybe. Miközben Bordeaux-ban a Meriadeck utcáin megkezdi a nyomozást, a játékosok megtapasztalhatják a játék gyönyörű kézzel rajzolt Rémi Chayé munkássága által inspirált esztétikáját, és élvezhetik a rendkívül hangulatos zenei dallamokat, amelyet a 60-as évek és a 70-es évek mozijai, a giallo műfaj és a krimik mesterei ihlettek.

A Chronique des Silencieux a játékosra bízza a nyomozás nagy részét, és nem fogja a kezünket a dedukció helyes levezetésében sem. Mi válasszuk ki a nyomokat, amiket a végsőkig követni szeretnénk, és ha úgy érezzük, hogy tudjuk a megfejtést, akkor gyorsan le is zárhatjuk az ügyet. Fontos azonban, hogy ahhoz hogy szóra bírjuk a gyanúsítottat/kat, ahhoz meggyőző bizonyítékok is kellenek.

A Pierre Feuille Studió szerint a Chronique des Silencieux 2024 első negyedévében fog megjelenni Steamre. Ha pedig szeretnétek egy kicsit megtámogatni a csapat munkásságát, akkor azt a már sikeres Kickstarter oldalukon bármikor megtehetitek.