Mégpedig Deliver Us Mars címen, és természetesen a Marson játszódik majd.

Bevallom nem játszottam a sorozat első részével, a Deliver Us The Moonnal (DUTM), de állítólag az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi kalandjátékáról van szó. Ha van még valaki, akinek szintén kimaradt volna ez a rész, akkor idézzük fel közösen, hogy miről is szólt:

Egy apokaliptikus közeljövőben játszódik, ahol a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Az energiaválság megoldására törekedve a globális hatalmak létrehozták a Világűrügynökséget, és a Holdon ígéretes új energiaforrásra leltek. A Világűrügynökség kolonizálta a Holdat és létrehozta rajta főbázisát. Egészen addig minden rendben is volt, amíg egy végzetes éjszakán minden kommunikáció megszakadt a Földdel, és az energiaforrás odaveszett.

A folytatást ugyanaz a holland KeokeN Interactive stúdió készíti, mint a DUTM-t, viszont ezúttal már nem a Wired Productions, hanem a Frontier Foundry felügyelete alatt. A bejelentés mellé kiadtak egy rövidke teaser videót is, amit lentebb tudtok megtekinteni:

A készítők elmondása szerint mind a narratíva, mind a megjelenés terén (motion capture) radikális előrelépést értek el. A cselekmény a Fortuna küldetés után 10 évvel játszódik, de az első rész eseményein alapszik. Ennek ellenére a kaland önállóan is megállja a helyét, és az új játékosok számára is érthető történetet kínál. A játékosok a folytatásban számos új játékmechanikai megoldásra számíthatnak, mint például egy új mászórendszerre, amely lehetővé teszi, hogy karakterük könnyebben mozoghasson a Mars felszínén.

A Deliver Us Marsot Xbox Series X|S, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, valamint Windows platformokon a Steam és az Epic Games Store kínálatában dobják majd piacra valamikor 2023-ban.