A Haven az idei év egyik leghangulatosabb játékának ígérkezik, amiben szépen keveredik majd a visual novel stílus, a felfedezésre épülő 3D-s részek, meg a JRPG-éket idéző körökre osztott harc. Végre megtudtuk, mikorra várható a megjelenése.

"Az alkotásban egy idegen bolygóra az űrhajójukkal lezuhant szerelmes tinédzserek túlélését kell biztosítanunk egyrészt, másrészt meg a kapcsolatukat kell pátyolgatnunk majd. Az előbbit kifejezetten csinos 3D-s grafikával prezentált bolygófelszín bejárásával, mármint berepkedésével kell biztosítanunk, ugyanis a két fiatal egy antigravitációs görkorcsolyával közlekedik, miközben fogja egymás kezét, az utóbbit pedig a lakókocsi-szerűen berendezett űrhajóban tehetjük meg visual novelként ábrázolva" - írtuk a játékról még nyár elején, az ismétlés pedig a tudás fája, vagy valami hasonló.

A kissé nehezen bekategorizálható alkotás megjelenése kissé érdekesen történik. Még idén, pontosabban december harmadikától megverhetjük PC-re, PS5-re, meg a jelenlegi és újgenes X-dobozokra. A PS4-es és a Nintendo Kapcsolós váltóházatok sajnos csak valamikor jövőre érkeznek, de nem is baj, mert nézhetünk új trailert róla: