Ezúttal az ausztrál OD1N Studios próbál disztópikus betekintést nyújtani az emberiség jövőjébe.

A melbourne-i, független csapat nem most kezdte az ipart. Már körülbelül 4 éve fejlesztgetnek csak kimondottan VR játékokat, és elmondásuk szerint minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a VR technológiát a lehető legjobban kihasználják a játékaikban.

Jelenleg egy N1NE: The Splintered Mind című trilógián dolgoznak, amely egy „monopolisztikus konglomerátumok és kegyetlen bandák által megtépázott” világban játszódik.

A cselekmény szerint 2099-ben járunk, amikor a játékosok egy Avery Nine nevű „leleményes nyomozó” szerepét veszik át, akinek legújabb ügye eléggé személyessé válik, miután holtan találják a barátját. Az ügy Averyt Neo Eysden valós világán, valamint a Nu.Real-on – egy virtuális valóságot idéző környezeten – keresztül vezeti majd, ahová sokan azért mennek, hogy elmeneküljenek a zord offline életük elől. Főhősünket ez a hajsza a város züllött alvilágával, ellenállási mozgalmakkal és aljas vállalatokkal is kapcsolatba hozza majd.

A legfőbb feladataink közé a felfedezés, a vizsgálódás, a nyomozás és a kihallgatás tartozik majd.

Bár további részleteket egyelőre nem árultak el, egy rövid ízelítőt trailer formájában azért kaptunk arról, hogy mire számíthatunk a megjelenést követően. Ez alapján, ahogy azt sejthettétek, a N1NE-ban a VR játékokban már megszokott belső-nézetes megoldás vár bennünket, miközben tárgyakat vizsgálgatunk, manipulálunk, illetve szkennelünk be, valamint biztonsági és számítógépes rendszereket törünk majd fel.

A játék zenéjét Felix Watson írja, aki ezelőtt olyan játékoknak komponált, mint a Henry Mosse and the Wormhole Conspiracy, vagy a The Invisible Hand.

Az N1NE: The Splintered Mind első részének a végleges megjelenési dátumát egyelőre még nem jelentették be, de a Steam oldalon azt állítják, hogy „hamarosan” érkezik a Valve Index, a HTC Vive, az Oculus Rift és a Windows Mixed Reality eszközökre.