Miután a közelmúltban kiderült, hogy a Riven egy teljesen új remake-et kap – amely még idén megjelenik –, a rajongók egy része valószínűleg már izgatottan várja, hogy Robyn Miller – az eredeti Riven egyik alkotója és az elismert soundtrack zeneszerzője – vajon milyen vadonatúj zenével járult hozzá a remake-hez.

A Cyan Worlds pedig nem húzza tovább előttünk a mézesmadzagot, a napokban ugyanis nagy örömmel jelentették be, hogy Robyn Miller, a cég társalapítója és a Myst és a Riven: The Sequel to Myst eredeti zeneszerzője, új zenét készít a felújított verzióhoz, a várva várt Riven remake-hez. Ezzel Robyn 27 év után visszatér a franchise-hoz, amelynek társalkotója volt, és amelyhez egy emlékezetes és rajongók által kedvelt soundtracket is komponált. Ehhez a remake-hez Robyn vadonatúj zenékkel erősíti majd meg a játék amúgy is ikonikus soundtrackjét. A ma debütáló szám egy nagyobb, négy tételből álló zenemű IV. része, és az első ízelítő már most elérhető a Cyan World közösségi csatornáin.

"A Riven zenéjének megírása nagy élmény volt. Remélem, hogy a rajongóknak is tetszenek majd a kiegészítések." – osztotta meg a gondolatait Robyn – "A komponálás során megpróbáltam felidézni az eredeti soundtrack hangjait, de végül olyan környezetre írtam meg, ami egyedi és elkülönül az eredeti Riventől. Az új a darabnak meg kellett felelnie az elődnek, és bizonyos értelemben egy másik zenei nyelvet kellett beszélnie."

A Riven egy modern remake az 1997-es Riven: The Sequel to Myst című sikerjátékból, és egy szerelmes levél a '90-es évek klasszikus, narratíva-központú kirakós játékaihoz. A Cyan Worlds azt szeretné, ha a játékos Riven hanyatló korának felfedezése során régésznek érezné magát, aki lassan megfejti a d'ni és riveni mitológiák számos rejtélyét. Riven öt rejtélyes szigetének gondos felfedezésével a játékosok nyomokat fedeznek fel, idegen nyelveket fejtenek meg, és elmerülnek a játék bonyolult történetében. A Riven arra ösztönzi a játékosokat, hogy a környezet alapos és mélyreható átgondolásával, vizsgálatával és szemlélésével elmerüljenek a játék világában, és közben megtalálják a játék rejtvényeinek megoldását.

Ahogy az utóbbi néhány játékuk, úgy ez a remake is megjelenik VR eszközökre.