A River End Games első címe felettébb impozánsnak ígérkezik. Bár a csapat új, igazi játékipari veteránok alkotják.

A stúdiót alapító kreatívigazgató, Anders Hejdenberg többek közt a Battlefield 2: Modern Combat fő dizájnere volt, a csapat további tagjai pedig olyan címeken dolgoztak korábban, mint a Little Nightmares, a Mirror’s Edge, vagy épp az Unravel. Elmondásuk szerint legfőbb céljuk, hogy remek játékmeneti mechanikákat keverjenek igazán tartalmas történetmeséléssel, amit a közzétett előzetes csak megerősít:

Az Eriksholm: The Stolen Dream egy karakterközpontú egyszemélyes játék, amely Eriksholm fiktív városában játszódik, egy fiktív világban, amelyre nagy hatással van az északi ihletésű, XX. század eleji esztétikum. A játék három személy történetét meséli el, akiket a szívükben lobogó tűz egyesít az elnyomóikkal történő szembeszállás során. Az első előzetesben megismerhetjük a főszereplő Hannát, a kamasz árvát, aki bátyja, Herman keresésére indul. A lány nem kíván hőssé válni, ám az események sorozata arra ösztönzi őt barátaival, hogy Eriksholm csatornáiból kiemelkedve a változás jelképeivé váljanak.

A játékosok egy felülnézetes 3D-s perspektívából irányíthatják a főhősöket Eriksholm városának részletesen megalkotott utcáin és sivár föld alatti tereiben, miközben a szereplők egyedi képességeit, valamint különböző eszközöket és fegyvereket használnak az egyes akadályok leküzdésére és a fejtörők megoldására. A játékosok szabadon mozgathatják a játékbeli kamerát, hogy felmérjék a környezetet, megtervezzék a következő lépésüket, hogy aztán tökéletes időzítéssel hajtsák végre azt. Még egy kihallgatott párbeszéd, például egy, az őrök közt terjedő pletyka is hasznosnak bizonyulhat a legjobb stratégiai lépés megtalálásában.

Eriksholm: The Stolen Dream - screenshot 1

Az Eriksholm: The Stolen Dream a történetmesélés művészetét, a lopakodást és a stratégiaalapú játékmechanikát keveri, hogy a játékosok egy lebilincselő kalandot kapjanak, mindezt nyakon öntve egy áll-leejtős látványvilággal és rengeteg átvezetővel. A játékot kiadó Nordcurent Labs vezetője, Andrius Mackevičius rendkívül büszke a projekt felkarolására és nagy lehetőségeket látnak a címben: „Amikor először pillantottuk meg az Eriksholm: The Stolen Dreamt, tudtuk, hogy igazán különleges lesz.”

A játék valamikor 2025-ben érkezik PC-re (a Steam és Epic Games Store boltjába), PlayStation 5-re, és Xbox Series X|S-re.