Egész kellemes hírt kaptunk tegnap este, miszerint a Cloak and Dagger Games készülőben lévő horror point-and-clickjét szárnyai alá vette a Wadjet Eye Games. Ez nem csak azért jó hír, mert valószínűleg minőségibb játékot kapunk majd, hanem azért is, mert a hírt szinte az összes nagyobb média felkapta, és alapos reklámot adtak az eddig eléggé fűben lapuló játéknak.

De a felkarolás csak egy része volt a bejelentésnek. A másik része arról szólt, hogy a brit néphagyományokon alapuló horrort átnevezték, mivel a készítők és az új kiadó úgy érezték, hogy túlságosan komplikált kiejteni az Incantamentum szót, és helyette jobb lenne valamilyen egyszerűbb címet adni neki. A nyertes végül a The Excavation of Hob's Barrow lett, ami szerintem semmivel sem lett jobb az eredetinél. Nekem az Incantamentum még most is sokkal rejtélyesebbnek és izgalmasabbnak hat, mint ez az új.

De végül is, ez nem oszt, nem szoroz, a lényeg, hogy a játék jól sikerüljön, és a demó kijátszása után azt kell hogy mondjam, erre minden esély adott lesz. A történet szerint egy Thomasina Bateman régésznőt irányítunk, aki egy nap rejtélyes levelet kap egy ismeretlen férfitól, aki a távoli vidéken megbúvó Bewlay falucskájába invitálja őt. Ott azonban sehol sem találja a férfit, ráadásul másnap, valamilyen különös ok miatt, Thomasina asszisztense sem érkezik meg a faluba. A problémák fokozatosan gyűlnek, és főhősnőnknek egyre több gyanakvó tekintetet kell elviselnie.

Ha minden jól megy, akkor a The Excavation of Hob's Barrow még idén megjelenik Windows, MacOS és Linux rendszerekre.