A franchise szellemi örököse az új Life is Strange rész miatt csak jövőre jelenik meg.

Arról már beszámoltunk nektek, hogy a Don't Nod stúdió, amely a Life is Strange sorozat révén vált híressé, új kalandjátékkal rukkol elő: a Lost Records: Bloom & Rage-dzsel. Röviden összefoglalva, az új játék a népszerű sorozat szellemi örököse lesz, és hasonló hangulatot ígér, mint a kultikussá vált első rész, és a történet ismét fiatalokról és sötét titkokról szól. A benne szereplők az 1995-ös nyarukat szeretnék lefilmezni, de helyette életre szóló sötét emlékeket teremtenek maguknak. 27 évvel később azonban szembe kell nézniük ezekkel a sötét titkokkal, annak ellenére is, hogy megfogadták, hogy soha többé nem beszélnek egymással és az akkor történtekről.

Késés az új Life is Strange rész miatt

A játék eredetileg ősszel jelent volna meg, de ez már nem aktuális. Ennek egyik fő oka az új Life is Strange rész bejelentése. A Life is Strange: Double Exposure ugyanis ugyanabban az időszakban jelent volna meg, mint a Don't Nod új játéka, és mivel hatalmas figyelmet kapott, valamint az első (és legnépszerűbb) rész történetét folytatja, a Don't Nod úgy döntött, hogy elhalasztja a Lost Records: Bloom & Rage megjelenését.

A Don't Nod hivatalos álláspontja

A Don't Nod nyilatkozatai kicsit ellentmondásosak. Kezdetben azt mondták, hogy a legújabb trendek és iparági fejlemények mélyreható értékelése után úgy döntöttek, hogy időt adnak a játéknak a sikerre. Oskar Guilbert, a stúdió vezérigazgatója azonban egyértelműbb okokat hozott fel. „Tudjuk, hogy rajongóink nagyon várják ezt a játékot, ahogyan a nemrég bejelentett új Life is Strange részt is. Adjunk mindkét címnek elegendő teret ahhoz, hogy játékosaink élvezhessék azokat a nagyszerű közösségünk keretében” – mondta Guilbert.

Új megjelenési dátum 2025 elején

Így tehát idén ősszel nem számíthatunk a játék megjelenésére, mivel október után már túlságosan telített lesz a piac más erős címekkel. A fejlesztők igyekeztek megtalálni a megfelelő időpontot a megjelenésre, ami végül 2025 elején lesz esedékes.