Óriási mérföldkőhöz érkezett a Black Tabby Games nemrég megjelent játéka. A Slay the Princessből nem kevesebb, mint 100.000 példány talált gazdára PC-n, a pontot az i-re pedig a 90-es Metacritic-pontszám tette fel, aminek köszönhetően az alkotás kiérdemelte a Must Play-jelvényt - vagyis hogy kötelező kipróbálni!

Vizuális regények esetén ritka, hogy egy mű átlépje a százezres eladott példányszámot, ám a Slay the Princess rászolgált erre az eredményre! Különös története dióhéjban arról szól, hogy egy rejtélyes narrátor felszólít, hogy kapd fel a tőrt és tedd meg, amire a cím kér - avagy végezz a hercegnővel -, hogy megmentsd a világot. A sorsa pedig a játékos kezébe kerül. Ám döntésünk következményeként mindig egy új időhurok kezdődik, ami a hercegnő változásában is megnyilvánul. A sötét humorú, elágazó cselekményű metanarratív horrorélmény egyben egy különös szerelmi történet is.

A Trish által is agyba-főbe dicsért játék fejlesztői az örömhírt egy friss videóval ünnepelték meg, amiben a hangulatos képanyagon túl természetesen kiemelt szerepet kaptak a sajtótól kapott pozitív visszajelzések is. Ha lemaradtál volna erről a csodás játékról, mindenképp olvasd el korábbi ismertetőnket róla!