To the Moon

8
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2011. november 1. (12 éve 8 hónapja)

Műfaj: Dráma, Sci-fi

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Érintőképernyős

Leírás:

A történet szerint a közel-jövőben járunk, amikor a technológia lehetővé teszi az "emlékdoktorok" létezését. Ezek az orvosok arra áldozzák az életüket, hogy idős embereknek nyújtsanak segítséget, úgymond teljesítik az utolsó kívánságaikat. Ezt úgy érik el, hogy behatolnak a tudatalattijába, keresztülhaladnak az emlékein és mesterségesen próbálnak emlékeket ültetni az idősek elméjébe. Ez azonban áldozattal is jár. A régi és új emlékek között konfliktus keletkezik, aminek hatására a páciens többé már nem tudni önálló életet élni. Éppen ezért csak a halálos betegek kérhetik ezt a szolgáltatást.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

8/10 - Érzelmekben gazdag történet
2022. január. 25.

Egy érdekes, grafikailag minimalista de történet szempontjából gazdag játékról van szó. A kinézete a ma már megszokottnak mondható pixel artot képviseli. Semmi extra, igazából csak azért van, hogy az eseményeknek valami vizuális megjelenítést adjon. A lényeg nem ezen van.

A történetben két technikus-orvost alakítunk, akik képesek az emberek emlékeit megváltoztatni. Mivel ez elég durva belepiszkálás az élet természetes rendjébe, csak haldokló embereknél alkalmazható ez a módszer. Mi is egy ilyen öregemberhez érkezünk. Gyakorlatilag belemászunk az emlékibe és ott „kalandozva” kell lépésenként egyre jobban visszamenni az időben, hogy a kért hamis emléket el lehessen ültetni. Ahogy annak lennie kell, ez nem lesz ilyen egyszerű. Egyrészt hézagokat találunk az emlékekben, amit a páciens tudat alatt törölt ki magából. Másrészt ott a szokásos pillangó effektus, így nem egyszerű a kívánt emléksorozatot elérni. Mindeközben megismerjük az öregember teljes múltját és feleségéhez (aki mellesleg egy furcsa mentális betegséggel küzd) fűződő kapcsolatát. Egyrészt ez az összetett történet alkotja a játék igazi értéket. Másrészt az, hogy elgondolkodtatja a játékost az élet értelméről, az emlékek fontosságáról, vagy éppen az egész –ma még csak fiktív- emlékmódosítás morális kérdéseiről

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.