The Cat Lady

8
AG.hu
8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2012. december 1. (11 éve 7 hónapja)

Műfaj: Dráma, Horror

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Harvester Games

Kiadó: Screen 7

Platform: Windows/DOS

Leírás:

A The Cat Lady Susan Ashworth életének egy szakaszába nyújt bepillantást, aki egy 40 éves, magányos, az öngyilkosság szélén álló nő. Nincs családja, nincsenek barátai, és nincs reménye egy jobb jövőre. Egy nap azonban öt idegen érkezik, és rájön, hogy ez a fordulat mindent megváltoztat

Ez egy többszörösen díjnyertes kalandjáték, amely a súlyos témák boncolgatása miatt csak 18 éven felülieknek ajánlott. A játék a The Devil Came Through Here trilógia második része.

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Videók:

Kapcsolódó játékok: Downfall Lorelai

Értékelések

Norbi

Összes értékelése: 40

8/10 - Vérbeli pszichohorror
2021. december. 19.
Meglepően lehangoló és borongós játék a The Cat Lady, ami azonban kellő mélységgel és történetmeséléssel erős résztvevője a zsánernek. Esős őszi délutánokon kiváló választás ez a játék, de csak akkor ha a befogadókészség is megvan rá, mert sok vidám momentumot nem fogtok találni benne.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Tyucsev

Összes értékelése: 73

8.5/10 - A macskás hölgy
2022. január. 4.

A játék egy trilógia első darabja (a későbbiek a Downfall és a Lorelai). A részek csak lazán kapcsolódnak egymáshoz néhány utalás és szereplő révén, így önállóan is élvezhetőek. A stílus viszont mindháromnál ugyanolyan.

Rögtön a főszereplő, Susan öngyilkosságával indul a játék, ami sejthető, hogy nem fog a halálához vezetni. Egy lehetőséget kapunk az újrakezdésre, természetesen nem ingyen. Nem is akárhogy, mert gyakorlatilag nem tudunk meghalni. Ez egyrészt ez valaki másnak az életébe kerül, másrészt feladatot is kapunk. Néhány „parazitának” nevezett egyént, akik nem tisztelik mások életét, egyszerűen likvidálnunk kell. Mindeközben lassan kibontakozik Susan életének története is, valamint a későbbiekben belép egy újabb szereplő is Mitzi személyében.

Már a kezdetekben érezhető, hogy nem egy vidám történettel van dolgunk. Ez a későbbiekben sem nagyon változik, a játék egészét végigkíséri a halál és a veszteség jelenléte. Ellenpontnak azért vannak vidám, vagy akár szívmelengető helyzetek és dialógusok. Vagy ott van a paraziták eltakarítása, akikért nem fogunk könnyeket hullatni, mert annyira egyértelműen negatív karakterek.

Egyértelműen a történeten van a hangsúly, amit a komor hangulata ellenére nagyon jól tálaltak. Talán azért, mert sok szituáció a való életből való. Így sokkal jobban tudunk azonosulni a szereplőkkel és az ő problémáikkal, valamint hogy ezekkel együtt kell élnünk és fel kell dolgoznunk őket. Ez a játék erőssége.

Ettől függetlenül nem sétaszimulátor, mert sok interakciót igényel a játékos részéről. Pont annyit, hogy a történet résztvevőének érezzük magunkat, de nem fordul át klasszikus kalandjátékba, ahol egy nehéz feladat esetleg megakasztaná a cselekmény folytonosságát.

A vizuális megjelenítés is a hangulathoz igazodik. Az alap a fekete-fehér, borús megjelenés, amit csak bizonyos helyeken tör meg egy-egy szín.

Összességében tehát nem egy vidám hangulatú játék és nehéz témákat boncolgat, de a segítségével úgymond kockázatmentesen átélhetjük ezeket a szituációkat.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek