Psychonauts

8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2005. április 19. (19 éve 2 hónapja)

Műfaj: Fantasy, Humoros

Játékmenet: Platformer, Hibrid - akció-kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A történet a fiktív Whispering Rock Psychic Summer Campben játszódik, egy távoli amerikai kormányzati kiképző létesítményben, amely egy nyári gyermektábor álcája alatt működik. Évszázadokkal ezelőtt a területet egy pszitániumból (egy fiktív elem, amely pszichikus képességeket adhat, vagy erősítheti a meglévő képességeket) készült meteor találta el, hatalmas krátert létrehozva. A pszitanium hatással volt a helyi vadon élő állatokra, és korlátozott pszichikai képességekkel ruházta fel őket, például a medvéket telekinetikus karmokkal, a pumákat pirokinézissel, a patkányokat pedig zavargázzal. A környék indián őslakosai a pszitániumot "suttogó kőzetnek" nevezték, amelyet nyílhegyek készítésére használtak. Amikor a telepesek elkezdték benépesíteni a régiót, a meteor pszichoaktív tulajdonságai lassan megőrjítették őket. A szenvedők elhelyezésére elmegyógyintézet épült, de tizenöt éven belül az intézetnek több lakója volt, mint a városnak, és az alapító Houston Thorny öngyilkos lett, amikor levetette magát az intézet tornyából. A kormány áttelepítette a megmaradt lakosokat, és elárasztotta a krátert, hogy megakadályozza a további betelepülést, létrehozva a mai Oblongata-tavat. Az elmegyógyintézet még mindig áll, de mára már pusztulásnak indult. 

A kormány kihasználta a pszitánium lelőhelyet, hogy kiképzőtábort hozzon létre a pszichonauták számára, akik a pszitánium által pszichikai képességekkel megajándékozott ügynökök egy csoportja, akiket a gonosztevők legyőzésében használnak. A kiképzőtábort kisgyerekek nyári táborának álcázzák, de valójában segít a gyerekeknek, hogy csiszolják képességeiket, és kiképezzék őket arra, hogy maguk is Psychonauták legyenek. Ennek köszönhetően a táborba csak a Psychonauták által toborzottakat engedik be. 

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Képek:
Videók:

Kapcsolódó játékok: Psychonauts 2

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

8.5/10 - Pszichopaták
2021. június. 4.

A történet szerint a fent említett gyerekek agyát valaki ellopja, akik erre elmennek TV-t nézni :-) Mi pedig önjelölt ifjú James Bond módjára megpróbáljuk az ügyet kibogozni. Ennek során tanáraink elméjébe fogunk belemászni, ahol sokszor igen fura dolgok várnak ránk.

Ránézésre aranyos kis játéknak tűnik, de a tartalom sokkal inkább az érettebb korosztálynak szól. Mindegyik tanárunknak vannak eltemetett emlékeik, lelki traumájuk, amiket mi felfedezünk kalandozásunk során. Ettől függetlenül szórakoztató is tud lenni egyben, összhangban van a komoly téma a vicces jelenetekkel.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Túl pixelen és platformon, avagy a nagy PsychOdyssey
Érdekesség
1 éve 3 hónapja (2023. április 4.)

Túl pixelen és platformon, avagy a nagy PsychOdyssey

Február 10-én váratlanul felkerült egy rakás új videó a Double Fine játékfejlesztő stúdió Youtube csatornájára. A videók a PsychOdyssey című dokumentumfilm-soro...