Marvel's Guardians of the Galaxy

8.5
AG.hu
8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2021. október 26. (2 éve 8 hónapja)

Műfaj: Fantasy, Humoros

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A Marvel's Guardians of the Galaxy egy akció-kalandjáték RPG elemekkel, amely a Marvel tulajdonában lévő Guardians of the Galaxy márka licencén alapul. A játékot az Eidos Montreal stúdió fejlesztette, amely olyan projektekről ismert, mint a Deus Ex: Human Revolution vagy a Shadow of the Tomb Raider, és a Square Enix adta ki.

A Marvel's Guardians of the Galaxy a képregényes eredetiből ismert sci-fi univerzumba kalauzol el minket. Néhány évvel ezelőtt az egész galaxist egy gigantikus háború rázta meg, amelynek hatásait a mai napig érezzük. Mint azonban kiderül, a problémák ezzel nem érnek véget. Egy sor katasztrofális esemény következtében újabb bolygóközi válság alakult ki.

Mint sejthető, csak az Őrzők, élükön a főszereplő Peter "Star Lord" Quill-lel, tudnak megbirkózni a felmerülő problémákkal. A főhős Groottal, Gamorával, Drakszal és Rockettel együtt indul útnak, amelynek során az egész csapat számos fenyegetéssel néz szembe, és sok bajba kerül. A játékot erős narratíva és rengeteg humor jellemzi.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:
Videók:

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

8.5/10 - A 2021-es év AAA meglepetése
2021. december. 31.

Nem gondoltam volna, hogy lesz egy AAA játék 2021-ben, amely ennyire magába tud szippantani, mint a Guardians of the Galaxy tette. Persze a játék közel sem tökéletes, de amit a narratív és a karakterek közötti kohézió vonalán művel, az felettébb dicsérendő.

A körülbelül 20 órás játékmenet már talán túlzásnak is mondható, és néhol valóban képes egy kicsit leülni a sztori, de mindez szerencsére csak rövid időre történik meg. Igazából ez a 20 órányi játékidő úgy szaladt el mellettem, hogy észre sem vettem, mert teljesen lenyűgözött a történet, a látványvilág és a már említett karakterek közötti kapcsolat.

A párbeszédek eszméletlenül jól megírtak, elküldeném pár stúdióba ezt a játékot tanulmányútra, mert nagyon sok AAA játék épp a teljesen unalmas és lényegtelen beszélgetéseken csúszik el.

A játék másik fontos tényezője a harcrendszer, ami bár eleinte érdekes, a végére abszolút unalomba megy át, és ez leginkább a kiegyensúlyozatlanságnak köszönhető. Az ellenfelek szinte semmilyen kihívást nem jelentenek, és nagyon könnyen fel lehet fejleszteni a karaktereinket a maximális szintre. Sajnos csak Star Lordot tudjuk irányítani, és ez szerintem szintén negatívum. Sokkal izgalmasabb lehetett volna a harc, ha mind az 5 karaktert mozgathatnánk.

Mindezek ellenére a Galaxis őrzői az év meglepetése nálam, és mindenkinek könnyű szívvel ajánlom.

Ganzer

Összes értékelése: 5

8.5/10 - Ajánlott
2022. szeptember. 16.

Nem vagyok oda a Marvel játékokért de ez és a Spiderman zseni cuccok. Hangulatos, jól meg írt párbeszédek, pazar látvány. Simán lógnék ezzel a brigáddal. :) Nagyon remélem hogy egyszer lesz folytatása.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.