Ken Follet's The Pillars of the Earth

7
AG.hu
8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2017. augusztus 15. (6 éve 11 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Dráma

Játékmenet: Hagyományos kaland, Vizuális novella

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

Anglia, a XII. században: A szegénység és háború uralta időben egy kisváros katedrálisépítésbe kezd, hogy gazdagságot és biztonságot hozzon lakóinak. A túlélésért folytatott küzdelem során életek és sorsok fonódnak össze.

A Ken Follett regénye alapján készült játék a Daedalic kalandjátékáiban használatos Visionaire Studio motorra épült. A történet hosszúsága miatt a játékot 3 részre bontották. Az első rész 2017 augusztusában jelent meg Book 1: From the Ashes címmel. A második rész (Book 2: Sowing the Wind) 2017 decemberében, a harmadik rész (Book 3: Eye on the Storm) pedig 2018 elején jelenik meg.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 79

7/10 - Lehet ez még jobb is
2017. november. 8.
Sokan azt gondolhatnátok, hogy a Katedrális játék változata egy közepes valami lett, mértéktelen hibával. Ennyire azért nem súlyos a helyzet, a problémák inkább csak azért hangsúlyosak, mert igen erős elvárásokkal ültem le elé köszönhetően az évekig tartó fejlesztésnek és a közben folyamatosan erősített hype-nak. Ez alapján az interaktív történetmesélés Szent Grálját kéne a kezünkben tartanunk. Helyette kaptunk egy néha megbicsakló, egészen leegyszerűsített kalandjátékot (valószínűleg nem a kalandorok, hanem az olvasók a célközönsége a produktumnak) olyan problémákkal, amik valószínűleg direkt dizájndöntések Én meg ki vagyok, hogy megkérdőjelezzem a létjogosultságukat? Max értékelem őket. Kérdés, hogy kinek ajánlható ez a műremek. Azt kell mondanom, hogy aki az eredeti könyvekért él-hal, az mindenképpen vessen egy pillantást rá, jól fog szórakozni Tamás mester digitalizált építészeti mániájával is. Mindenki másnak lehet, hogy inkább érdemes lenne megvárnia a további két rész megjelenését, hátha azok kerekebbé teszik a történetet (igazságot Alienának). Ez jelenleg ugyanis egy erős hetest érdemel; remélhetőleg a játék teljessé válása után lesz ez még egy nyolcas, vagy kilences is.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Princze

Összes értékelése: 36

8.5/10 - Mozgó művészet
2022. szeptember. 13.

Művészeti szempontból gyönyörű játék, a történet viszont finomítva van a regényhez képest, de ennek még valahol örültem is, kicsit sok nekem az erőszak és szex, amit mostanában prezentálnak a különböző alkotásokban. Emellett természetesnek vehető, hogy nem lehetett minden cselekményt, részletet besűríteni a játékba, de a mű ismerete nélkül is szépen végigvisz a történeten. Bár mint játék, elég minimalista (a készítők digitális regényként aposztrofálják), nagyon hangulatos, engem könnyen elkapott. Elvileg a történet mozzanatai is változhatnak attól függően, hogy cselekszünk, sikerül-e valami, de ezek jelentőségéről egy végigjátszás alapján nem tudok nyilatkozni.


Aki a Daedalic point 'n' click játékait imádja (mint én), a látványba könnyen beleszerethet, de mivel egy szinte kizárólag narratíva központú alkotásról van szó, csak óvatosan közelítsen, van rá esély, hogy nem nyűgözi le. Ugyanakkor a Telltale-féle kalandok kedvelőinek vagy a regény rajongóinak szintén bejöhet. Én imádtam!

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Ken Follett’s Pillars of the Earth
Teszt
6 éve 11 hónapja (2017. augusztus 17.)

Ken Follett’s Pillars of the Earth

Eléggé meglepett mindenkit, amikor a Daedalic pár éve bejelentette, hogy eldobnak csapot-papot, szinte minden más projektjüket hátrább tolják, és megpróbálják m...

Folytatódik a Pillars of the Earth
Hír
6 éve 7 hónapja (2017. december 6.)

Folytatódik a Pillars of the Earth

Új trailerben mutatkozik be a Daedalic epizódikus kalandjátékának következő része.