Időrégész

9.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1987. június 22. (37 éve 3 hete)

Műfaj: Fantasy, Humoros

Játékmenet: Szöveges

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Szöveges

Leírás:

2546-ban megalakult az Időrégészet társaság, amelynek te is az ügynöke vagy. Megbízást kapsz, hogy szerezz egyet a mesés griffmadár tojásaiból, ezért visszaküldenek a középkorba, ahol a modern technológia nem tud segíteni rajtad.

Érdi Gergőnek köszönhetően 2016-ban kapott egy Android portot.

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Képek:
Videók:

Értékelések

Tyucsev

Összes értékelése: 73

9.5/10 - A régi szép idők...
2022. december. 7.

A magas pontszámot egyértelműen az erős nosztalgiafaktor miatt adom :-) A Híradástechnikai Szövetkezet TV játéka (Pong klón) és a kézi kvarcjátékok után egy C64-en keresztül kerültem közeli kapcsolatba az elektronikus játékokkal. Ennek egyik emlékezetes szereplője volt az Időrégész.

A stílusról, játékmenetről nincs mit mondanom, a képek alapján szerintem egyértelmű. Ami nagyot dobott rajta, hogy magyarul beszélt. Számunkra akkoriban így is nehéz volt, főleg leírás nélkül. Ismerőstől kaptunk tippeket a használható parancsszavakról, amiket aztán mindenféle formában kipróbáltunk, cserébe mókás beszólásokat kaptunk. A csúnya szavakra is reagált a program :-) Még végigjátszással is elakadtunk, mert a paptól az istennek sem tudtuk megkapni azt, amire szükségünk volt. Persze végül sikerült, bár már nem emlékszem, hogyan.

Máig szállóigék nálam a „Nem értem, próbálkozz mással.”, és a „Nyamm.. nyumm…” kifejezések :-D

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Decemberben érkezik a mozikba a Vakondok 5, avagy a Stamps Back
Hír
1 éve 10 hónapja (2022. szeptember 16.)

Decemberben érkezik a mozikba a Vakondok 5, avagy a Stamps Back

Háromévnyi forgatás és utómunkálatok után idén év végén végre megérkezik a moziba a Matusik Szilárd rendezte Vakondok dokumentum széria legfrissebb része, mely...