Black Dahlia

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1998. február 28. (26 éve 4 hónapja)

Műfaj: Noir, Krimi

Játékmenet: Interaktív film, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: Élőszereplős, 360° fokos panoráma

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Interplay Ent.

Kiadó: Take 2 Interactive

Platform: Windows/DOS

Leírás:

Noir thriller FMV kalandjáték, amely megtörtént eseményeket dolgoz fel. A zöldfülű Jim Pearson a híres Fekete Dália néven elhíresült gyilkosság után kutat. Elizabeth Short halála nem mindennapi, csupán a torzóját találják meg, szájánál pedig a bőr mosolyt ábrázoló alakban van felvágva. A játék belső nézetes kalandjáték, játékmenetét illetően főként a puzzleök megoldásán van a hangsúly. Fontos szerepe van a kalandban Jim jegyzetfüzetének is, amelyben a legfontosabb dolgokat jegyzi fel a hősünk, ezzel könnyítve a nyomozás előrehaladását. Lévén FMV alkotásról van szó, nagy hangsúlyt kaptak a különféle szereplők és az átvezetők, legnagyobb névként Denis Hopper említhető, mint a játék egyik prominens karaktere. Megjelenésekor is nagy szó volt, hogy a játék 8 CD-n jelent meg, ez is mutatja, hogy rengeteg tartalommal bírt.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:

Linkek

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.