Lépj be az irodalom világába és merülj el a szöveg birodalmába, hogy olyan legendás ereklyék nyomába eredj, mint a halhatatlanság bájitala, az Excalibur és Thor legendás kalapácsa.

A The Bookwalker főszereplője Etienne Quist, az íróból lett tolvajt, aki képes utazni a fikció és a valóság között, annak reményében, hogy lerövidítheti írói blokkjára kiszabott büntetését. A játékban összesen hat fantasztikus könyv világán keresztül utazik majd, amelyek mindegyike saját szabályokkal és kihívásokkal rendelkezik. Veszélyes ellenségekkel, bonyolult rejtvényekkel és több tucatnyi furcsa karakterrel találkozik majd az útja során. Etiennek fel kell készülnie arra, hogy meggyőzze, becsapja vagy csak szimplán megküzdjön mindenkivel, aki a megváltása felé vezető útjában áll.

A játék érdekes keveréke a point-and-click, a 3D-s belső-nézetes és a körökre osztott harcrendszerrel ellátott játékoknak. A való világban a modern belső-nézetből irányítjuk a karaktert, a könyvekben viszont izometrikus nézetből. A játék lényegét nyilván az utóbbi teszi ki, amelyben néha harcolnunk is kell majd. De ha valaki csak a sztorira lenne kíváncsi, akkor ezeket a részeket át tudja majd ugrani. Az ellenfelek sokszínűek lesznek. Meg kell majd küzdeni a Tintafalókkal, az árnyékban lapuló alakváltó lényekkel, a varázslóakadémia falai mögött rejtőző élőhalottakkal és az Etienne-t cenzúrázni igyekvő írórendőrséggel is.

The Bookwalker - screenshot 01

A történet során Etiennek társa is akad, mégpedig egy kis ketrecbe zárt lap, aki nagy segítsége és egyben bűntársa is lesz. Fontos lesz a különféle tárgyak és kacatok begyűjtése is, amik segítségével új tárgyakat is készíthetünk majd. Ezek vagy abban segítenek majd, hogy megoldjunk egy fejtörőt, illetve problémát, vagy egyszerűen csak feltöltik a tintát, a könyvjáró képesség erőforrását.

A Bookwalker egy kihagyhatatlan játék minden irodalomkedvelő számára, aki arról álmodik, hogy különböző világokba merüljön el, és magával ragadó kalandokba induljon – mondta Oleg Sergeev, a DO MY BEST társalapítója – Ahelyett, hogy csak olvasók lennének, a játékosok aktív résztvevői a gördülékeny történetnek.

The Bookwalker - screenshot 02

A kétszemélyes DO MY BEST stúdiónak nem ez az első projektje. A The Final Station című indie játékukkal még 2016-ban robbantottak nagyot, és a sikerükön felbuzdulva körülbelül azóta dolgoznak ezen az igencsak érdekes koncepcióval rendelkező narratív sci-fi kalandon. A The Bookwalker 2023. június 22-én jelenik meg mindössze 14,99 eurós áron PlayStation, Xbox és Windows platformokra, de ajánlom figyelmetekbe az új demót is, aminek segítségével már most betekintést nyerhettek e különös író különös képességébe és világába.