Úgy látszik, mostanában nagyon divatos a különféle nevezetes nyomozók eredettörténetét/korai éveit feldolgozni, mert hamarosan nem csak a fiatal Sherlock Holmesról, hanem a hamvas bajszú Hercule Poirotról is megtudhatjuk, hogyan állta a sarat a legkorábbi ügyeiben.

Az Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases teljesen hagyományos kaland lesz, olyan, amit megszokhattunk a Microidstól az elmúlt 15-16 évben (ha rosszmájú szeretnék lenni, akkor azt írnám, hogy a grafikai engine is abból a korból származik), amikor a belga detektívet állítják a középpontba. Bár most kivételesen annyiban különbözik a dolog az eddigi részektől, hogy nem egy létező Agatha Christie könyvet dolgoznak át a monitorunkra, hanem teljesen saját sztorit főztek ki hozzá.

A történet szerint tehát a háború előtti Belgiumban járunk, Monsieur Poirotot pedig a nevezetes Van den Bosch família elhívja egy esküvőre, amit egy hatalmas kúriában tartanak. A vidám mulatságot gyorsan beárnyékolja, hogy az egyik vendég nem önszántából hal bele a kaviárba, plusz, ha ez nem lenne elég, a vendégek kénytelenek összezárva maradni a titokzatos gyilkossal, mert a kint tomboló jeges hóvihar pont azt az estét választja, hogy úgy csináljon, ami egy hóvihartól elvárható: elzárja a menekülés útvonalát a jeges tombolásával.

A még nem annyira tapasztalt bajszos nyomozóra hárul a feladat, hogy felderítse a szörnyű tett mögött álló okokat (elvégre ő az egyetlen a vendégek közül, aki látott már rendőrörsöt), meg felfejtse a gyilkos kilétét. A dolga nem lesz valami könnyű, mert mind minden jó kékférű társaságban, itt is minimum a résztvevők 120 %-ának (+a komornyik meg a kertész) volt oka utálni a jobb létre szenderült elhunytat.

Szerencsére a kicsi szürke celláink (copyright bénán lefordított Nyaraló Gyilkosok) segítségére jön az úgynevezett mindmap funkció, amivel vizuálisan megjelenítve kötögethetjük majd össze a nyomokat és hozzájuk fűződő következtetéseinket.

Minderre szeptember végén lesz lehetőségünk PC-n, Switchen, Xbox One-on és Ps4-en is. A kaland persze futni fog az újgenerációs gépeken is, de nem készül hozzá nextgen peccs, ami hatalmas kihagyott ziccer, elvégre végére láthatnánk, hogy milyen, amikor a belga detektív bajszáról ray tracingelve verődik vissza a napfény.