A Lies of P-ben Geppettót fogjuk keresni és közben persze sokat fogunk hazudni (meg lehet, hogy káromkodni).

Vajon hogy nézne ki, ha a FromSoftware fejlesztői fognák a klasszikus mesefigurát, Pinokkiót, és egy új Souls-szerű játékot készítenének belőle, a Bloodborne-hoz hasonló sötét csavarral? Nem kell messzire mennünk, hogy választ kapjunk erre a fantasztikusnak tűnő kérdésre. A Round8 Studio csapata bejelentette, hogy már dolgoznak ezen az elképzelésen, amelynek a Lies of P projekt nevet adták. Az akció-RPG PC-re, PS5-re és Xbox Serieszre készül, és Carlo Collodi, olasz írónak, a Pinokkió kalandjai című gyerekregénye ihlette. Azonban rögtön el is felejthetitek az olyan kedves alkotásokat, mint a Disney-set, vagy a fergeteges Robert Benigni verziót. Pinokkiót itt egészen más fából faragták.

A játék az Unreal Engine 4 motorban készül, és a játékosok magának Pinokkiónak a szerepét veszik majd át benne. A történet egy alternatív valóságban játszódik a Belle Époque (századforduló) kora által ihletett sötét világban. Az emberiség elveszett, és az egykor gyönyörű Krat városa pokollá vált. A játékos feladata az lesz, hogy megtalálja Geppettót, és hogy megtudja, mi történt vele és a körülötte lévő világgal. A készítők elmondása szerint, egy ideje már játszadoztak a híres történet sajátos újramesélésének gondolatával. A Lies of P az álmok és rémálmok betetőzéséről fog szólni. Szerintük ez határozottan egy olyan variációja a híres történetnek, amilyet még sosem láttunk.

Minél többet hazudsz, annál emberibbé válsz. A fejlesztők arra próbálnak majd rámutatni, hogy ez előnyös és egyúttal hátrányos is.

"Számunkra a Pinokkió mindig is egy komor, sötét történet volt, tele hazugságokkal egy olyan világban, amely nem mindig fekete-fehér. Alig várjuk, hogy az elkövetkező hónapokban még többet mutathassunk a játékból" – mondta a projekt vezetője, Jiwon Choi. Pinokkióként egy romos város utcáit fedezzük fel, fegyvereket készítünk, és találkozunk azzal a néhány megmaradt emberrel, akiknek sikerült túlélniük ezt a poklot.

Az érdekes karakterek mellett a fejlesztők gazdag craftinggal, jó döntési lehetőségekkel, és karakterünk részletes testreszabásával és fejlesztésével csábítanak minket. Erős ellenfelekkel kell majd megküzdeni egy zord világban, amelynek egyszerre kell elegánsnak, ugyanakkor horrorral és feszültséggel telinek lennie. Az egyes küldetések összhangban lesznek egymással, és attól függően változnak, hogy hazudunk-e, vagy sem. Ezek a döntések aztán a történet végét is befolyásolják majd.

A képességrendszeren is megpróbálnak újítani. Mivel Pinokkió egy mesterséges lény, testének különböző részeit megváltoztathatjuk, hogy azzal új képességeket és előnyt szerezzen a harcban. De nem minden fejlesztés csupán a harcban válik hasznossá, mutat rá a csapat. Más egyedi és hasznos előnyöket is biztosíthatnak. Elmondásuk szerint egy teljesen új rendszert próbálnak meg kiépíteni ezzel.

A Lies of P-nek még nincs előzetes megjelenési dátuma, de ha tippelnünk kellene, akkor a megjelenést valamikor 2023 környékére tennénk.