Az Assemble Entertainment kiadóvállalat és a BUNTSPECTH.GAMES úgy döntöttek, hogy a legújabb játékukból 1000 darabot az egészségügyben dolgozóknak ajándékoznak.

De sajnos, ahogy az lenni szokott ez nem terjed ki minden országra. Az ajándékozás csak az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Kanadában dolgozókra érvényes. Viszont, ha ismertek valakit, aki kint él és ebben a szektorban dolgozik, akkor küldjétek el neki ezt a cikket, vagy a regisztrációs e-mailt (healthcare@porcupine.game), amin keresztül lekérheti majd a játékkódot.

Nem véletlen egyébként ez az ajándékozás, a Fall of Porcupine ugyanis az egészségügyben dolgozók mindennapos fáradalmaikról és megpróbáltatásaikról szól. A játék főszereplője Finley, aki újoncként érkezik Porcupine városába, ahol a játékosoknak az lesz a feladatuk, hogy néhány héten belül valódi orvost faragjanak belőle. Első pillantásra Porcupine kisvárosa egy barátságos, ámbár kicsit furcsa hely, ahol mindenki ismeri és szívélyesen üdvözli egymást. Azonban miután hosszabb ideig ott élünk, világossá válik, hogy nem mindenki olyan őszinte, mint amilyennek elsőre tűnik. Finley közben egy egészen más dilemmával is szembesül: a munka és a mindennapi élet szembenállásával, ami egy egészségtelen és rendszerszintű problémát tükröz az egészségügy világában.

A játék prológusát (amit a Steamen tudtok kipróbálni) már több mint 100 000-en játszották, és ennek örömére a készítők egy fejlesztői videóval is megajándékoztak bennünket.

A Fall of Porcupine valamikor 2023-ban érkezik Steam, Switch, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X/S platformokra.