Azt már egy ideje tudni lehetett, hogy a klasszikus Little Big Adventure felújítása mégsem csak grafikai kozmetikázást jelent, hanem egy teljes mértékű, modern remake-et. Ebből nézhetjük most meg az első trailert.

Be kell vallanom, hogy a pont nagyjából egy éve mutogatott prototípus demo nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet sem grafikailag, sem játékmenet szempontjából. Egyrészt a kinézete olyan volt, hogy simán egy évtizeddel ezelőtt megjelenhetett volna, másrészt a játékmenet is eléggé nyögvenyelős lett.

Little Big Adventure – Twinsen's Quest - screenshot 1

Azóta a project mögé kiadóként beállt a Microids, aminek köszönhetően bővülhetett a fejlesztő csapat, emellett az engine-t is lecserélték Unreal-ra, így szemnek kellemesebb, rajzfilmesebb látványt hozhatnak létre úgy, hogy azért az emlékeztessen valamennyire arra, amit 1994-ben láttunk.

Emellett komoly változás, hogy a játék nem lesz helyszínekre felosztva, Twinsun egész világát egyhuzamban járhatjuk majd be Pc mellett Ps4-en, Ps5-ön, Switchen és a One-tól kezdve az összes Xboxon is valamikor az ősszel. Méghozzá immár Little Big Adventure – Twinsen's Quest néven.

Ápdét 1: Közben frissült a játéknak szentelt hivatalos weboldal, így kdierült, hogy a digitális kiadások mellett Ps5-re és Switchre kapható lesz lemezesen is, ami egészen kellemes meglepetésnek mondható.

>