A The House of Da Vinci-trilógia fejlesztője, a Blue Brain Games nagy örömmel jelentette be, hogy hamarosan egy vadiúj kalanddal jelentkeznek PC-re, konzolokra és mobilra. Ezúttal sem választottak kevésbé híres feltalálót: a The House of Tesla várhatóan 2024 végén jelenik meg.

Maradva a kaptafánál, ezúttal is egy 3D-s puzzle-kaland várható a szlovák csapattól, ám elmondásuk alapján az elmúlt évek tapasztalata és a játékosok visszajelzései nyomot hagynak majd az új alkotáson, aminek nem mellesleg már nagyon várják a részletesebb bemutatását, egyelőre azonban meg kell elégednünk egy előzetessel:

Nikola Teslát talán nem is kell különösebben bemutatni bárkinek: fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök, filozófus… Közel 150 szabadalmat jegyeztek be a neve alatt, hozzá kötődik többek közt a váltakozóáramú motor, az automatikus szabályozású ívfénylámpa vagy épp a robbanómotorok gyújtási rendszere, szóval okkal nevezhetjük az elektromosság atyjának. Ebben a kalandban pedig az ő szemén át tapasztalhatjuk meg élete munkásságát, olyan helyszíneken, amelyek hozzá vagy terveihez köthetők.

Hogy még izgalmasabbak legyenek a dolgok, a történetmesélés felépítése nemlineáris lesz, erőteljes fog alapozni a visszaemlékezésekre. Ezen felül pedig rendelkezésünkre fog állni egy olyan eszköz, amellyel láthatjuk és befolyásolhatjuk az elektromosság áramlását. Nem semmi, ugye?