Ha valaki szeretné a kalandjáték-történelem egy fontos mérföldkövét a polcára tenni, annak most remek hírünk van! A Colossal Cave felújított változata ugyanis előrendelhető fizikai formátumban.

Ahogy a „Mi is az a kalandjáték?” cikkünkben is szóba került, az 1976-os Colossal Cave volt a legeslegelső, akkor még nyilván csak szöveges kalandjáték, aminek köszönhetően egy új műfaj született.

A játék a veterán Roberta Williams - ha valaki nem ismerné, hozzá köthető a King’s Quest-sorozat, a Mystery House, a Phantasmagoria stb., „mellékesen” a Sierra On-Line társalapítója - közreműködésével kapott tavaly januárban egy 3D-s külsőt, ami teljes egészében az eredeti játék leírásai alapján lett megalkotva. Roberta 1979-ben játszott először a játékkal, és azonnal a rabja lett. Hetekig játszott vele, szorgosan jegyzetelés közepette pedig feltérképezte a teljes barlangot. Tulajdonképpen ez inspirálta, hogy maga is a játékfejlesztés útjára lépjen. Ennek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy elkészült ez a remake.

A játék tulajdonképpen egy kincsekkel teli barlang felfedezéséről szól, ahol szükségünk lesz a szürkeállományunkra is, miközben arra is vigyáznunk kell, nehogy kialudjon a lámpánk! A tematika már csak azért sem meglepő, mert az eredeti alkotó, Will Crowther egy amatőr barlangkutató, és a Kentucky államban fekvő Mamut-barlang Nemzeti Park barlangrendszeréből (ami az ismertek közül a legnagyobb) merítette az ihletet, ugyanakkor, hogy még szórakoztatóbb legyen a program, fantasy-elemekkel tarkította azt ki.

Az előrendelés március 3-án zárul, úgyhogy aki szeretne PC-re, Playstation 4/5-re vagy Nintendo Switchre egy dobozos példányt, az ne gondolkodjon rajta túl sokat!