A nagy leleplezésre az idei The Game Awardson került sor, mégpedig egy videó keretén belül. Az emellé kapott infókból pedig azt is megtudhattuk, hogy nem csak az akciósabb kalandjátékokat kedvelők, de a konspirációs történetek rajongói is dörzsölhetik a tenyerüket. A Finji új játékában ugyanis egy „kellemes kis” összeesküvés vár ránk.

A Usual June-t a Finji Development Team készíti, melyet Adam Saltsman (Overland, Canabalt) irányít a Sweet Baby Inc (Alan Wake 2, God of War: Ragnarok, Spider-Man 2) narratív csapattal és a BAFTA-díjas Adam Hay (Dreams, Everybody’s Gone to the Rapture) hangmérnökkel együttműködve.

A játékban a címszereplő, fiatal June-t irányítjuk, aki amolyan médiumként képes kommunikálni a szellemekkel. Így hát amellett, hogy épp a legújabb barátaival lóg, különféle ártalmas lények ellen harcol, és megpróbálja még azelőtt felgöngyölíteni városkájának rejtélyes titkait, mielőtt még túl késő lenne.

A játékosokra dinamikus harcrendszer vár, szellemes (élő és halott) szereplőgárda és eredeti történet, amely egyenlő mértékben lesz félelmetes, vicces és bájos. A narratíva elbeszélésének módját a képregények ihlették, annyi különbséggel, hogy itt teljesen 3D-be lesz átültetve az egész.

A Usual June 2025-ben érkezik Windowsra, de a későbbiekben további platformok bejelentését is tervezik. Addig is a Steamen a kívánságlistátokra helyezhetitek őt.