A Maniac Mansion szellemi utódja ugyanis retró konzolokon is elérhető lesz, egy csomó port érkezik a PC-s és switch-es változaton túl: NES, SNES, GB, GBC, GBA.

Amennyiben meghallgattátok az évadnyitó podcastünket (ha nem, itt a kiváló alkalom), már tudjátok, hogy kis csapatunk több tagjának is a '87-es Maniac Mansion volt az első kalandjátékélménye. Az immár közel negyven éves alkotásban a játékosokat egy hátborzongató régi kastélyba invitálták, hogy felfedezzék azt egy forradalmi, igealapú irányítási rendszerrel. A játék öröksége és az ebben úttörő szerepet játszó SCUMM (Script Creation Utility for Maniac Mansion) nevű interfész a mai napig sok kalandban bukkan fel, és ezek sorát gyarapítja a Straynus hamarosan megjelenő Cronela's Mansion című játéka is, amiből hamarosan demó is elérhető lesz!

A játék főszereplője egy Tommy nevű fiatalember, akit akarata ellenére toboroznak a feladatra, hogy segítsen legyőzni a címszereplő Cronelát. A helyszín egy hatalmas birtokon lévő kúria, ahol a valóság és a fantázia közötti határ elmosódik, és aminek titkát csak a legbátrabbak és legügyesebbek fejthetik meg!

A spanyol indie csapat nem titkolja ihletforrását, és a Lucasfilm Games klasszikusának „szellemi utódjaként” hivatkoznak játékukra. A fejlesztés 2020-ban kezdődött NES-re, de idővel alaposan kibővült, mire érkezik majd a program. Az átiratok érdekessége, hogy minden platformnál egyedileg próbálják megalkotni az élményt, az adott hardver technikai lehetőségeit kihasználva. Például a legrégebbi vasnak számító Game Boyon csak monokróm grafika lesz, a PC-s és switch-es változat ezen jócskán túllép, de csak annyira, hogy javarészt megmaradjon pixelrajzosnak és a Maniac Mansiontől örökölt kezelőfelület sem lesz lecserélve. Ellenben összetettebb játékmenetre és magasabb minőségű zenére számíthatunk.

A játék valamikor 2025-re várható, de ez nyilván függ a nemsokára induló Kickstarter-kampány sikerétől is, amelynek keretében limitált számban fizikai kiadásokra is számíthatunk! Mi szorítunk, hogy a Straynus sikerrel zárja a kampányt!